Related Posts with Thumbnails Eg er ein fivreld - www.fivreld.blogg.no

Dag to og tre

Dag to

Heyhey og hallo.

Eg er tilbake, må fyrst få seie kor utruleg deilig det er å slutte tidleg. Tidleg då i forhold til arbeidstidene på rekruttskulen. Det var dagar då dagen starta klokka 06.00 og vara heilt til 19.00 på kvelden. No startar arbeidsdagen klokka 07.30 og sluttar 15.30. Så det er deeeeeeilig. I dag har eg egentlig berre gått rundt og hilsa på ein halv million befal (minst 400.00 kapteinar, ein oberst og nokre majorar.) Her oppe er vi på fornavn med befala i motsettning til på madla. På ein måte er det mykje greiare, men på ei anna side så må eg lære ti tusen navn og hugse dei. Etternavna er greie nokk sidan dei står på brystet med navnelappar, men fornavna? UMULEG! Anna enn det så har eg eigentlig berre gått rundt å fått informasjon om ein del forskjellige ting samt møte.

 

Dag tre

I dag begyndte vi dagen med fyfo*, men ettersom eg har skada foten og har fått beskjed av legen om å sitte stille, så satt eg egentlig for det meste stille og såg på dei andre. Dei avslutta med fotball, noko eg hadde lyst å bli med på. Men sånn er livet, kjem nokk fleire sjangsar. Uansett.... Andreas kom og henta oss etter fyfo klokka 10 og køyrde oss ned til der vi skal arbeide. Eg starta dagen med å gjere meg kjent med fotoutstyret, og blei sjølvsagt veldig gira med ein gong. Er ikkje ofte eg har så stor og fri tilgang på så mykje fotoutstyr. Deriblandt Canon EOS 1D Mark IV, og sjølv om eg er klar Nikon fan så må eg nokk innrømme at det slett ikkje er dårlige kamera eg har å leike meg med. Synast fortsatt det er litt skummelt å gå og vandre aleine i gangane og på basen, men eg blir vell vand med det etter kvart håpar eg. Litt spessielt ettersom eg ikkje heilt veit kor eg har lov å gå også. Men ja etter nokre få timar blei eg sendt ut på oppdrag for å teste kamera og ta litt bilete av Orion. Sto vell ute i sikkert ein time før vi gjekk inn og såg på bileta og vurdera dei. Så fekk vi ei megalevering på fotorammer, så då måtte vi rydde plass på kontoret. Noko som enda med at vi flytta på nokre fotorullar og fannt Nils, ein eigentlig ganske så stor og litt rar edderkopp. Ikkje så veldig lenge etter det hadde vi faktisk kome til 15:30, altså middagstid og slutt på arbeidsdag. Dagane hittill har gått utruleg raskt. Fannt så Lise og satt på med IB* tilbake til norcan. I mellomtida mellom middag og kveldsmat gjekk tida eigentlig berre til prating og kos på rommet. Halv 9 (eller halv 8) gjekk vi til kveldsmat der det nokk ein gong blei snakk om at vi er to stk her som har omtrendt det same etternavnet, noko som er veldig rart ettersom eg alltid brukar å vere den einaste nordstrand. Det er eg jo fortsatt, men vi har og han andre som heiter norstrand (så i bunn å grunn same shit). Men no har eg då blitt omdøypt til Fru Nor(d)strand....... Jaja.   Det var eigentlig det som skjedde i dag trur eg.

*fysisk fostring/gym

*ib, inspiserende befal

null ord

Skriv fine nye ord
Eg er Vingsoldat/Korporal Nordstrand, av og til meir kjent som Linda, Sunnmøringen, eller Fotograflærlingen. Eg er ei snart tjue år gammal jente i frå Volda, som no har busett seg i det glade Nord. Her skal eg fortsette å bu, i vertfall litt over eit år til. Du har no kome til ein nynorsk blogg som skriv om fotografi, forsvaret, alt det rare hjartet mitt bankar for, og ein gong i blandt om fivreld. Eg legg også ut mine eigne bilete i håp om litt konstruktiv kritikk. Min draum er å kunne leve av fotografi, gjerne også kombinert med musikk. Eg bur for augneblinken på Andøya i Nord-Noreg og trivast bedre enn nokon gong. For snart eit år sidan starta eg på mi fotografutdanning, i forsvaret. Eg kunne ikkje hatt det bedre.

Bloggen blir skriven av © Linda L. Nordstrand og er beskytta av lova om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikkje kan kopiere tekst, bilete eller anna innhald utan skriftleg tillatelse.

hits